Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg, 1553 København V.
Tlf.: 3377 3377 E-mail: mia@baujordtilbord.dk
Formål:
Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg (MIA) fastsætter den overordnede strategi for branchens arbejdsmiljøindsats og har til opgave:
- at fremme sunde og sikre arbejdsvilkår for alle ansatte i mejeriindustrien
- at arbejde for at arbejdsmiljø tænkes ind i en helhed
- at træffe beslutninger af principiel og politisk karakter
- at prioritere problemstillinger og projekter fra det koordinerede sekretariat
- at engagere mejeriindustriens beslutningstagere
- at øge og fremme sikkerhedsarbejdet i de lokale sikkerhedsorganisationer.
Udvalget skal identificere og prioritere problemstillinger samt sørge for at relevante forhold fremlægges, drøftes og kommunikeres til såvel interne som eksterne interessenter.
Udvalget skal arbejde hen imod at være fødevareindustriens mest progressive arbejdsmiljøudvalg ved:
- at skabe debat og refleksion både for såvidt angår kendte problemstillinger, som nye områder
- at sørge for at videreformidle hurtigt, direkte og effektivt
- at udvise handle- og beslutningskraft
- at tilvejebringe et godt fundament for at sikre et godt arbejdsmiljø
- at forholde sig til "trends" i arbejdsmiljøet.
Udvalget skal ved at være bevidst om forskelle mellem små og store virksomheder arbejde aktivt og målrettet for at tilgodese såvel små som store virksomheder.
Udvalgets strategi er derfor at etablere sig som en viden-fyrtårn i mejeriindustriens arbejdsmiljølandskab byggende på fire bærende principper:
- Fremtidorientering
- Videndeling
- Kommunikation
- Involvering.