SOD-kampagne 2023
Kampagne til fremme af sikkerkulturen til at forebygge ulykker og mental belastninger
Kampagne til fremme af sikkerkulturen til at forebygge ulykker og mental belastninger
Minimumskrav til sødygtighed, uddannelse, udstyr og kommunikationsmidler. Fokus på anbefalet udstyr, risikovurdering, øvelser og kurser.
Undgå at smerter stiltiende bliver en del af den faglige identitet. Miniplakat med gode råd og overvejelser til ledelse, arbejdsmiljøorganisation, medarbejdere og kolleger.
Råd og vejledning til gennemførelse af øvelser og træning på en sikker måde
Nødvendige foranstaltningerne til afmærkning, afspærring mv. ved akutte, trafikfarlige hændelser på motorveje og motortrafikveje
Værktøjskasse til kemisk risikovurdering. Rummer bl.a. en film og pjece om regler og krav og formularer, I kan downloade og udfylde.
Hvilke sikkerhedsmæssige problemer er der i radiokommunikation på skadesteder? Hvillke løsninger kan bruges til at minimere indsatsmandskabernes risiko?
Baggrundsviden om piskesmældsskader og hjernerystelse samt gode råd om forebyggelse af ulykker i bil, på cykel og til fods.
Baggrundsviden om piskesmældsskader og hjernerystelse samt gode råd om forebyggelse af ulykker i bil, på cykel og til fods.
Forebyggelse af ulykker og sygdom ved røgdykker-indsatser med fokus på åndedrætsbeskyttelsesudstyr, beklædning, kamerabrug, væskeindtag og fysisk belastning
Film og diskussionsmateriale om analyse af ulykker og nærved-ulykker. Få en metode til at afdække de mange samspillende faktorer, som kan spille ind.
Specifikke krav til indsatsbeklædning i ambulancetjenesten inkl. henvisning til gældende love og bekendtgørelser
Bryd smittekæden – informationskort om hygiejneregler
Håndtering af indsatser på brand- og skadesteder, hvor der forekommer asbest på en sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlig måde.
Hvilken hjelm, indsatsdragt, fodtøj eller andet beskyttelsesudstyr skal bruges ved hvilken indsatstype? Få en samlet oversigt her.
Akut redning udført på en sikker og forsvarlig måde. Fokus på materiel, uddannelse, teams, fysik, ansvar og pligter.
Læs om sikker og arbejdsmiljømæssig forsvarlig brug af de forskellige stigetyper og springpuder ved øvelser, brand- og redningsindsatser
Kortfattede og specifikke krav til arbejdet i sygetransportvogne baseret på gældende love og bekendtgørelser
Hjælp til planlægning, tilrettelæggelse og udførelse af træning i forskellige typer øvelsesobjekter, så det kan foregå fuldt forsvarligt.
Reducer risikoen ved sprængning af trykflasker og udslip af gasser. Fokus på typer af trykflasker, mærkning og retningslinjer for forsvarlig håndtering.
Resultater af projekt om risikovurdering og ulykkesforebyggelse indenfor brand- og redningsbranchen med fokus på personbefordring, brand og autohjælp.
Branchevejledning målrettet forsvar og politi og andre arbejdspladser, hvor ansatte håndterer fundet eller indleveret ammunition, sprængstof og fyrværkeri.
Hvilke risici er der ved arbejdet som dykker under og over vand? Hvilke mulige forebyggende tiltag kan iværksættes? Hvilke afhjælpningsmuligheder har man, hvis skaderne sker?
- på overfladen og i dybden. Uddrag fra branchevejledning til dykkere med spørgsmål, facts og forslag til det daglige arbejde som erhvervsdykker.