Gør dialogkortene synlige
Gør dialogkortene synlige på arbejdspladsen. Læg dem f.eks. steder, hvor medarbejderne mødes, eller brug dem som værktøj til møder i arbejdsmiljø-, samarbejds- og MED-udvalg, afdelingsmøder, teamdage eller lignende.
Brug kortene i grupper
Dialogkortene kan bruges i både større og mindre grupper. I kan fx være to, fire eller flere sammen alt efter, hvad der passer til jeres arbejdsplads.
Tal om emner, der er relevante for jer
Tag udgangspunkt i de dilemmaer, der er relevante for jer og spring de andre over. Der er også kort, hvor I kan formulere og indsætte jeres egne dilemmaer.
Del refleksionerne med ledelsen
Del de refleksioner og input, der kommer fra dialogkortene, med jeres ledelse og medarbejderrepræsentanter. På den måde kan de indgå i arbejdet med at udvikle en politik mod seksuel chikane, der passer til jeres arbejdsplads.
Håndter konkrete sager med diskretion
Vær opmærksom på, at konkrete sager ikke bør tages op i fælles fora. Konkrete sager skal håndteres med diskretion af hensyn til de implicerede.
Dialogkort
-
Dialogkort om seksuel chikane
Start snakken om, hvordan I forhindrer seksuel chikane på arbejdspladsen med dialogkort, og få afdækket, hvor grænserne går netop hos jer.
Mere om forebyggelse af seksuel chikane
-
Hvor går grænsen?
Temaside om sexchikane. Film, dialogmateriale og gode råd om forebyggelse og håndtering af sexchikane på arbejdspladsen.
-
Faktaark om sexchikane
10 gode råd til forebyggelse af sexchikane på arbejdspladsen.
Regler om krænkende handlinger
Seksuel chikane er en krænkende handling. Læs om, hvad reglerne siger om krænkende handlinger i Arbejdstilsynets vejledning fra februar 2019.