
MSB forebygger vi i fællesskab
Håndbog med baggrundsviden og værktøerj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) målrettet arbejdsmiljøorganisation i slagteri- og kødbranchen.
Håndbog med baggrundsviden og værktøerj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) målrettet arbejdsmiljøorganisation i slagteri- og kødbranchen.
Værktøj med skema til kortlægning og vurdering af arbejdsbevægelser. Skemaer til vurdering af både grupper af medarbejdere og hele afdelinger.
Jobrokering er rigtig godt, når I arbejder med at undgå ensidige overbelastninger. Undersøg hvordan jobrokeringen fungerer hos jer med dette skema til dialog.
Hvor langt er I på forebyggelse af ulykker, reduktion af fysiske belastninger og hvordan er jeres kultur? 3 skemaer I kan bruge til at score jeres arbejdsmiljø.
Pjece om brugen af psykomotorisk terapi (PMT) til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær i slagteri- og kødbranchen. Hvad går det ud på? Hvordan virker det? Er det noget for jer?
2442 ansatte i slagteribranchen har i 2022 svaret på et spørgeskema om arbejdsstillinger. Spørgsmålene er identiske med dem, der indgår i Arbejdstilsynets nationale undersøgelse, men på et væsentligt større datagrundlag for branchen.
Guide og hjælpeskemaer til måling af forekomsten af MSB. Supplerer skemaet "Mål forekomsten af MSB" fra håndbogen "MSB forebygger vi i fællesskab".
Videoer om gode arbejdstillinger ved bl.a. kambånd, pakkebånd og ophænging af juletræer.
Krav og gode råd til manuelt knivarbejde i udbeningsafdelinger.
Vurdering og kortlægning af ensidigt gentaget arbejde (EGA).
Vurdering og forebyggelse af gener fra vibrerende håndværktøj og maskiner.
Regler og krav til bl.a. maskiner og tekniske hjælpemidler som stiger og løfte-, hejse- og transportredskaber.
Regler og krav til pladsforhold.
Vurdering af træk og skub, gode råd til forebyggelse og oversigt over Arbejdstilsynets regler og praksis.
Vurdering af arbejdsbevægelser og gode råd til forebyggelse ved både siddende og stårende/gående arbejde.
Krav og gode råd til arbejdspladsens indretning.
Kort tjekliste til forebyggelse af overbelastninger. Tjeklisten er udarbejdet af Dansk Industri og Fødevareforbundet og anvendes på arbejdsstudieuddannelsen.
Regler og gode råd ved ansættelse af unge på 15-17 år, som ikke er omfattet af undervisningspligt.
Vurdering af tunge løft, gode råd til forebyggelse og oversigt over Arbejdstilsynets regler og praksis.