Arbejdsmiljøhåndbog til ejendomsserviceområdet
Om alt lige fra planlægning og organisering til tunge løft, farlige maskiner og psykisk arbejdsmiljø. Foreligger både i online-udgave og som pdf til download.
Om alt lige fra planlægning og organisering til tunge løft, farlige maskiner og psykisk arbejdsmiljø. Foreligger både i online-udgave og som pdf til download.
Risici, regler og forslag til gode løsninger på typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen.
Brug håndbogen og kom hele vejen rundt om det gode arbejdsmiljø for piloter og besætningsmedlemmer i fly og helikoptere.
Kom godt rundt om alle aspekterne i arbejdsmiljøarbejdet med fokus på de styrende elementer. Henvender sig fortrinsvis til medlemmer af AMO.
Arbejdsmiljøhåndbogen gennemgår alle de væsentligste arbejdsmiljøforhold ved indendørs rengøring og service. Foreligger både i online-udgave og som pdf til download.
Opslagsbog om bl.a. arbejdsmiljøarbejdet, arbejde med maskiner og værktøj, indretning, manuel håndtering, kemiske stoffer og brug af værnemidler mv.
Øg sikkerheden ved udstyret og forebyg påvirkning af øjne, luftveje og hørelse ved brug af forbedrede arbejdsmetoder og brug af egnede personlige værnemidler.
Gennemgang af de væsentligste arbejdsmiljøforhold inden for zoologiske haver, dyreparker og forsøgslaboratorier.
Arbejdsmiljøhåndbogen gennemgår alle de væsentligste arbejdsmiljøforhold ved film- og tv-produktioner, fra tunge løft til forebyggelse af ulykker og stress.
En hurtig guide til at finde de rette personlige værnemidler målrettet ejendomsfunktionær, fængsels- og vagtpersonale, rengøringspersonale, vaskeri, køkkenpersonale og frisører.
Grundbog om arbejdsmiljø på havne med udgangspunkt i organisering af arbejdsmiljøarbejdet og APV samt samarbejde mellem flere arbejdsgivere.
Forebyggelse af ulykker og sygdom ved røgdykker-indsatser med fokus på åndedrætsbeskyttelsesudstyr, beklædning, kamerabrug, væskeindtag og fysisk belastning
Branchevejledning om forebyggelse af arbejdsskader, arbejdsmiljøbelastninger og arbejdsulykker for skorstensfejere.
Risici og konkrete tips til praktiske løsninger i forbindelse med opstilling af telte.
Arbejdsteknik ved håndtering af kister, herunder fokus på tekniske løsninger. Læs også om særlige forhold i krematorier og psykisk arbejdsmiljø.
Håndtering af vindmølledele på havne, indretning af arealer, omladning/ løft af vindmølle dele, surring og svejsning, samarbejde flere arbejdsgivere.
Gennemgang af organisters arbejdsmiljø. Om bl.a. arbejdsstillinger, belysning, lyd, indeklima, adgangsforhold, flugtveje og psykisk arbejdsmiljø.
Branchevejledning om arbejdsmiljøet på vaskerier og de vigtige arbejdsproblemer, som arbejdsmiljøorganisationen skal forholde sig til, fra farlige stoffer og ergonomi til psykisk arbejdsmiljø.
Få inspiration til planlægning og tilrettelæggelse af arbejdet med manuel og mekanisk lastning og losning, så den samlede belastning reduceres.
Læs om organiserering af arbejdsmiljøarbejdet og tiltag, der sikrer det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i busser i rutekørsel
Læs om gode tiltag for at sikre både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø som chauffør i turistbusser
Gennemgang af arbejdsforholdene ved vinduespolering. Om bl.a. bygninger og vejrforhold, håndredskaber, stiger og faldsikring i forbindelse med lifte, gondoler og rappeling, rengøringsmidler og udarbejdelse af APV.
Hvilke risici er der ved arbejdet som dykker under og over vand? Hvilke mulige forebyggende tiltag kan iværksættes? Hvilke afhjælpningsmuligheder har man, hvis skaderne sker?
Gennemgang af arbejdsprocesser med vurdering af den ergonomiske belastninger og anbefalinger til at nedsætte belastningen. Læs også om generelle foranstaltninger.
Få et godt indeklima i køkkenet og lev op til reglerne for ventilation. Målrettet både arbejdsmiljøorganisation, arbejdsgivere, køkkenchefer og kokke samt ingeniører og arkitekter.
Forebyggelse af problemer ved arbejde i bunkere, herunder bl.a. lysforhold, indeklima, indretning og psykiske belastninger
Vejledningen samler erfaringer om tømning/fyldning af containere, bl.a. om gassede containere og containere, hvor gods kan afgasse samt ulykkesrisici og ergonomi.
Vejledningen omfatter arbejdet i alle frysehuse, men primært arbejde under minus 15-18 grader, herunder branchens aftale om arbejdstid i kulde.
Havnebaserede containerterminaler, både LO-LO og RO-RO operationer. Gode råd kan overføres til containerhåndtering og oplag andre steder end havne.
Vurdering af gener fra indeklima og gode råd til forebyggelse.
Krav til vurdering af arbejdsmiljøforholdene ved svejsning og gode råd om bl.a. procesudsuning, alarmanordninger, værnemidler og skiltning.
Regler og krav til temperatur samt gode råd til bl.a. indretning ved arbejdsrum med høje eller lave temperaturer.
Hvordan øger du sikkerheden ved højtryksrensning der udføres inden for skovbrug, gartneribrug og anlægsgartneri.
Vurdering af gener fra temperatur, træk, ventilation, støv mv. og gode råd til forebyggelse.
Regler og krav til bl.a. beklædning og indretning ved arbejde i arbejdsrum med lave temperaturer.