Velfærdsforhold

I svømmehaller skal nedenstående faciliteter være til rådighed. Faciliteterne må ikke være fælles med svømmehallens brugere.

Garderobe/omklædningsrum

Der skal være omklædningsrum med aflåseligt garderobeskab til hver medarbejder, hvor der er behov for omklædning.

Der kan efter forholdene benyttes garderobeskabe eller knager til opbevaring.

Personlige værdigenstande skal kunne opbevares i aflåste rum, bokse, skuffer eller garderobeskabe.

Hvor arbejdstøjet er særlig udsat for forurening, f.eks. ved påfyldning af filtreringsmidler og rensning af filteranlæg, skal det opbevares adskilt fra gangtøj, enten i et ekstra skab eller i et særligt omklædningsrum for arbejdstøj (skabe eller stanggarderobe).

Omklædningsrum skal have passende temperaturforhold, have passende tilførsel af frisk luft og holdes rene.

Vådt arbejdstøj skal kunne tørres helt, inden det skal bruges igen. Mænd og kvinder skal kunne klæde om ugenert hver for sig.

Vaskeindretninger

Der skal være et passende antal håndvaske.

Er arbejdet ikke særligt tilsmudsende, og der ikke arbejdes med giftige eller sundhedsfarlige stoffer, bør der være 1 håndvask pr. 10 ansatte.

Er arbejdet farligt eller tilsmudsende, og arbejdes der med giftige eller sundhedsfarlige stoffer, skal der være mindst 1 ikke håndbetjent håndvask pr. 3 personer.

Der skal normalt være koldt og varmt vand og sæbe ved håndvaskene.

Arbejdstilsynet kræver brusebad med varmt vand, hvor sundhedshensyn eller arbejdets art kan gøre det påkrævet.

Toiletter

Der skal være et tilstrækkeligt antal toiletter, der er passende placeret. Der skal være mindst 1 toilet for hver 15 personer. Toiletterne skal holdes rene, og der skal være håndvask i toiletrummet eller i forrummet.

Der skal indrettes særskilte toiletter for mænd og kvinder, medmindre der er fuld adskillelse fra gulv til loft mellem de enkelte toiletrum og mod forrum, og der ikke er urinal i forrummet.

Der må ikke være adgang direkte fra spiserum eller arbejdsrum til toiletterne.

Spiseplads

Der skal være passende plads til spisning i spiserum. Man skal kunne varme medbragt mad og drikke, og medbragt mad og drikke skal kunne opbevares sundhedsmæssigt forsvarligt, f.eks. i køleskab.

En særlig spiseafdeling skal indrettes, når der i almindelighed er beskæftiget mere end 3 ansatte samtidig og/eller, hvis der ved tilsmudsende arbejde ikke klædes om inden spisning.

Der skal være et tilstrækkeligt antal borde og siddepladser med ryglæn i forhold til antallet af ansatte.

Spiserummet skal fremtræde lyst, venligt og hygiejnisk, og det skal holdes rent. Vinduer skal sidde, så man kan se ud.

Gulvarealet bør være mindst 1 m2 pr. spiseplads og rumhøjden mindst 2.20 m.